понеділок, 13 січня 2020 р.

Виставка «Влада почуттів. Німеччина 1919»

Старшокласники нашої школи мають можливість попрацювати з виставкою «Влада почуттів. Німеччина 19 l 19"»#владапочуттів #владапочуттівнімеччина
Виставка створена за допомогою Фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" (EVZ), Федерального фонду з вивчення диктатури СЕПГ та під патронатом Федерального міністра закордонних справ Гайко Мааса.
Виставка показує історичні події в Німеччині останнього століття через призму людських почуттів. Вона ілюструє спадкоємність та переломи в емоційних світах, які позначилися на суспільстві та політиці останніх 100 років, інтенсивність яких кидає виклик і сьогоденню.
Тексти виставки були підготовані німецькими істориками Уте та Беттіною Фреверт. Причиною спільного виставкового проекту наших двох фондів є численні ювілеї, які в 2019 році стимулюють обговорення історії демократії та диктатури в Німеччині: 100 років заснування Веймарської республіки, 90 років Великої депресії, 80 років вторгнення Німеччини в Польщу та початку Другої світової війни, 75 років висадці союзників у Нормандії, 70 років утворення подвійної держави Німеччини, зміна уряду в Бонні 50 років тому, 30 років мирної революції та 15 років розширення ЄС на схід.
«Сила почуттів. Німеччина 19 | 19" є гарним способом розповісти про історію та сьогодення Німеччини у громадських місцях: музеях, міських бібліотеках, церквах, університетах і школах, а також закладах позашкільної освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар