пʼятницю, 15 травня 2020 р.

День Європи

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

На цей час до Європейського Союзу входять 27 країн, (у січні 2020 року Великобританія вийшла зі складу ЄС).
Європейський союз розташований на більшій частині Західної і Центральної Європи. Крім того, в склад Євросоюзу  входять багато заморських територій держав-членів ЄС.
ЄС діє через систему незалежних наднаціональних інституцій та спільно узгоджених рішень держав-членів. Найважливішими інституціями ЄС є: Європейська комісія, Рада Європейського Союзу, Суд Європейського Союзу, Європейський центральний банк та Європейський парламент, який обирається кожні 5 років громадянами Європейського Союзу.
Прапор Євросоюзу – синє полотнище з 12-ю жовтими однаковими зірками, які символізують солідарність і гармонію між народами Європи. Число 12  означає досконалість і цілісність і не залежить від кількості країн.
Девіз Європейського Союзу в перекладається з латинської звучить як: єдність у різноманітності. Гасло означає, що європейці єдині у спільній праці на користь миру й добробуту, і що різноманітність культур, повагається в цьому союзі. 
Музика гімну являє собою тему фіналу Дев'ятої симфонії Людвіга ван Бетховена написану на вірш "Ода радості" Фрідріха Шиллера, гімн виконується без слів, щоб не виділяти якусь одну мову.
День Європи в Україні – це  затвердження України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. 



Немає коментарів:

Дописати коментар