четвер, 27 лютого 2020 р.

Lapbook на уроках історії. Стародавній Рим. 6 клас

Продовжуємо навчатися творчо. Сьогодні з учнями 6 класу вивчали нову тему: «Виникнення Срародавнього Риму» за допомогою технології Лепбук. Кожна група створила свою інтерактивну книжку, за допомогою підручника підготували розповідь.



неділю, 23 лютого 2020 р.

Вивчаємо суспільно-політичні течії на уроках історії. Консерватизм

При вивченні теми: «Суспільно-політичні течіі» можна використати ось такий шаблон- банку. Особливо при вивченні поняття «консерватизм».


пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Міжнародний день рідної мови.

21 лютого оголошено ООН Міжнародним Днем рідної мови.
Історія свята має трагічний початок. Дату 21 лютого вибрано тому, що саме цього дня 1952 року загинули п’ятеро студентів, які брали участь у демонстрації за надання рідній їм бенгальській мові статусу державної в тодішньому Пакистані, частина якого пізніше стала незалежною державою Бангладеш.
Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського існування, це те, що живе в наших серцях, – наша сутність, первозміст нашого буття. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.
Сучасний німецький дослідник Г. Гарман наводить точну цифру мов на Землі – 6417, тільки 300 з них представлено більше 1 млн. носіїв; більше половини мають декілька тисяч носіїв, майже 2000 – менше однієї тисячі. Українську визнають рідною близько 50 млн. мешканців планети.
Українська мова – відноситься до слов’янських мов (східнослов’янської групи), що входять в індоєвропейську сім’ю мов. Писемність – на основі кирилиці. Формування мови можна віднести до XII-XIV століть. Українською мовою також говорять у Росії, Польщі (близько 1 500 000 чол.), Канаді, Словаччині (близько 100 000 чол.), Білорусі. 
Флешмоб «Моя рідна мова»🇺🇦Учні 9 класу.




четвер, 20 лютого 2020 р.

Герої не вмирають. Акція «Вірш пам`яті героям Небесної сотні»

А сотню вже зустріли небеса… Летіли легко, хоч майдан ридав.
І з кров’ю перемішана сльоза, і рани їхні вже не їм болять.
Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня в вирій полетіла…
Українська земля… З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності рідної землі, неньки - України. У ці дні ми відзначаємо Річницю трагічних подій на Майдані Незалежності, коли під час Революції Гідності 18-20 лютого було поранено більш як 1000 людей, а загинуло понад 100 протестувальників. Сьогодні ми їх називаємо Небесною Сотнею.
З метою вшанування пам’яті відчайдушних героїв України учні 9 класу прийняли участь в акції школи «Вірш пам`яті про героїв Небесної сотні» та запалили свічку пам`яті. Ми пам’ятаємо нашу історію🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

понеділок, 17 лютого 2020 р.

Facebook сторінка на уроках історії

Сьогодні учні 6 класу перенесли у нас час афінського стратега Перикла та створили його персональну сторінку Facebook. Діти спробували загрузити його фото, описали про життя стратега та почали «постити» в новинах всі реформи, які були проведено Периклом. Навчаємося історії 🇺🇦





суботу, 15 лютого 2020 р.

ІІ тур (обласний) Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020. Історія»

Ось і закінчилась моя участь в обласному конкурсі «Учитель року 2020. Історія». Журі оцінювало нашу педагогічну майстерність. Дякую всім за величезний досвід. Особливо членам фахового журі. Прислухаюсь до всього, беру до уваги всі поради, побажання 😊Я познайомилась з прекрасними людьми, професіоналами своєї справи, які люблять дітей і школу😘Наше спілкування на цьому не завершиться❤️Побувала в сучасній, гостинній Солонянській СЗШ 1. Опорний заклад👍🏻👍🏻👍🏻Провела урок у чудових учнів 9 класу цієї школи☺️(з дівчатками на фото😘😘😘😘). Виходжу з конкурсу лауреатом та назавжди залишусь в історії конкурсу області як вчителька, яка увійшла до 5 кращих вчителів історії Дніпропетровської області конкурсу «Учитель року 2020. Історія»😘😘😘
«Роби свою справу чесно, з душею - і твоє до тебе прийде». Б. Ступка #учительроку2020 #учительрокуісторія #учительрокуісторія2020 

суботу, 8 лютого 2020 р.

І тур (зональний) Всеукраїнського конкурсу «Учитель року. Історія» 2020

В листопаді 2019 року на базі Новолатівського відділу освіти відбувся І етап (зональний) Всеукраїнського конкурсу «Учитель року. Історія» 2020. Дякую членам журі за оцінку моєї діяльності.#учительроку #учительроку2020 #учительрокуісторія #учительрокуісторія2020





Туристична робота

Протягом червня/липня 2019 року Шиманчик Я. М. та Назаренко М. В. провели спортивний, пішохідний, туристичний похід українськими Карпатами учнів нашої школи.