пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Інтерактивні сервіси та програми на уроках історії у 6 класі

Продовжуємо вивчення Стародавньоі історіі із викокристанням на уроці інтерактивних програм: learnigsapss, mozaweb. Цього разу розглядали тему: "Природа та населення Стародавньоі Греціі. Мінойська та Ахейська палацові цивілізаціі.

середу, 16 грудня 2020 р.

Проєкти на уроках історії🇺🇦

Вчимося з учнями 9 класу створювати історичні проєкти за допомогою PowerPoint. Цього разу створили проєкти до теми: "Украінська культура першоі половини ХІХ ст."

пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Всеукраїнська школа онлайн

Всеукраїнська школа онлайн. Історія та правознавство  

11 грудня 2020 р. Міністерство освіти і науки презентувало Ваеукраінську школу онлайн. 

Переможці конкурсу постерів «Права дитини» та «Права людини».



 В рамках Всеукраїнського тижня права завершився конкурс постерів, створених на мобільних телефонах до тем: «Права дитини» та «Права людини». Призери та переможниць конкурсу: І місце Таранін М., ІІ Гавриленко Констянтин, ІІІ Круглик Анастасія. Дякую дітям за активність.

Інтерактивні програми на уроках історії.



 Сьогодні з учнями 6 класу узагальнювали вивчений матеріал з теми: «Стародавні цивілізації Азії та Африки» за допомогою інтерактивних програм: learning.apps, mozaweb, Time.Graphics


четвер, 10 грудня 2020 р.

ІІ місце у конкурсі есе до 75-річчя з Дня заснування ООН від МАН (Дніпро)

 




 У нас ще одна перемога!!! Вітаю свою ученицю Аркушу Анну Віталіівну (10 клас) за заняте ІІ місце в обласному конкурсі есе у номінації «Майбутнє, якого ми прагнемо», присвяченого 75-й річниці з Дня заснування ООН, який проводили Дніпропетровське відділення Малої академії наук України✋🏼🇺🇦👩‍🎓🧑‍🎓🤝

«Турнір правознавців». 10 грудня День прав людини 🇺🇦



 10 грудня День прав людини. В рамках Всеукраїнського тижня права та Міжнародного Дня прав людини у нашій школі відбулась правознавча гра «Турнір правознавців». Участь у грі взяли три команди: «Знавці права», «Феміда», «Закон». (9-11 класи). На учнів очікувало 8 конкурсних етапів: розминка, «мої права», найрозумніший, права в казках, державний лад країн по фото, юридична зад а, порушення прав у серіалах, «чорний ящик». У підсумку правознавчої гри перемогла команда «Закон» 11 клас. Дякую своїм учням за активність 🇺🇦

середу, 9 грудня 2020 р.

Приймаємо участь у конкурсах🇺🇦




 Приймаємо з учнями (Аркуша Анна 10 клас та Прихода Сергій 11 клас) участь у конкурсах: «Пам’ять крізь віки», «Наші герої», «Духовна криниця українських традицій», який проводить КЗПО «ЦПО» ДОР», присвячених Дню Збройних Сил України🇺🇦 #kzpo_cpo_dor #кзпо_цпо_дор

Виставка лепбуків до Всеукраїнського тижня права



 Учні 9-11 класів прийняли участь у виставці лепбуків до Всеукраїнського тижня права. Лепбук учнів 9 класу: «Права дитини», 10 класу - «Права людини», 11 класу - «Державна влада». 


вівторок, 8 грудня 2020 р.

Переможець конкурсу «Розгадай правовий кросворд».



 В рамках Всеукпаінського тижня права, який проходить у нашій школі, учні 9-11 класи прийняли участь у конкурсі «Розгадай правовий кросворд». Найпершим учнем, який правильно і швидко розгадав правовий кросворд став Прихода Сергій, учень 11 класу. ІІ місце посіла Аркуша Анна (10 клас) та ІІІ місце Демидов Дмитро (9 клас). Бажаю успіхів у подальших конкурсах та змаганнях з права.


Присвоєно звання "Інструктор дитячо-юнацького туризму"







понеділок, 7 грудня 2020 р.

Всеукраїнський тиждень права.


З 7 грудня по 11 грудня у нашій школі проходить Всеукраінський тиждень права🇺🇦 Учні 9 класу відкрили тиждень правових знань. Учні 10-11 класу підготували стін-газету: «7 грудня -День місцевого самоврядування». 






7 грудня - День української хустки!!!

 Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.День української хустки почали відзначати лише рік тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших. Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі "Зроби фото з хусткою". Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із хештегами  #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка. Минулого року Всесвітній день української хустки відзначили громади декількох країн, зокрема Іспанії, Канади та США.