неділю, 26 квітня 2020 р.

Учасники конкурсу історичних проєктів «Радянське минуле. (Пере) осмислення історії.

Хочу відзначити учнів 9 класу КЗ «Мар‘є-Дмитрівська опорна загальноосвітня школа І-ІІІ ст»,які протягом вересня  2019 року та січня 2020 року брали участь у конкурсі історичних проєктів «Радянське минуле: (Пере) осмислення історії»🇺🇦

Аркуша Анна, Вихрістенко Максим, Левонович Олександр та Резніченко Анна🖐

Тема нашого проєкту: «Жить, как говорится, хорошо! А хорошо жить-ещё лучше!». 

Учні досліджували побут, моду, їжу, дозвілля в 70-80 рр. ХХ століття в нашій місцевості🇺🇦

Щиро дякую учням, які зацікавлені в дослідженні історії свого народу🇺🇦🖐Будемо і надалі брати участь в різних конкурсах, проєктах🖐

суботу, 25 квітня 2020 р.

Світла пам’ять усім ліквідаторам та жертвам Чорнобильської катастрофи

26 квітня−День Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній станції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики (до вибуху на АЕС “Фукусіма-1”)

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.



Публікація в науково-методичному журналі «Історія та правознавство»

Ще одна моя публікація в науково-методичному журналі «Історія та правознавство»🇺🇦

вівторок, 21 квітня 2020 р.

22 квітня – Всесвітній День Землі (International Mother Earth Day)

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Учні 9 класу фото-колаж до Ваесвітнього Дня Землі🌏🌍🌎


суботу, 18 квітня 2020 р.

Антикризовий національний EdCamp Ukraine 🇺🇦 2020

Самоосвіта🇺🇦
Протягом 13-17 квітня 2020 р. проходив Антикризовий національний EdCamp Ukraine 2020 🇺🇦 (форум вчителів України онлайн, де взяло участь 10 тис. вчителів)🖐

Команда EdCamp Ukraine бачить свою місію в організації платформи для підтримки практикуючих
і майбутніх педагогів у партисипативному підвищенні кваліфікації впродовж життя.

З карантином через пандемію коронавірусу постали неабиякі виклики в організації освітніх процесів дистанційно. EdCamp Ukraine вважає за необхідне якнайшвидше зібрати й передати досвід цифрових форматів і підходів в освіті. Для цього оперативно організували Антикризовий національний онлайн-EdCamp «Тримай п’ять онлайн, освіто!» – щоб підтримати учительство і батьківство, заохочувати їх залишатися на зв’язку, не відступати та обговорювати, як має змінюватися викладання та навчання під час та після кризи.

Дякую команді EdCamp🖐Я отрмала знання, нові знайомства і бонус: подарунок за активність від компанії Lenovo Ukraine. 
P. S. «Білі ворони»- вчителі, які готові творити нову українську школу, готові до змін, навчання та розвитку🖐

Тримай п`ять, освіто🖐
#edcamp2020 #edcamp #білаворона #пятькроків #5кроківросту #EdCamp Ukraine

суботу, 11 квітня 2020 р.

«Селфі з космосмонавтом» Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос)

У цей день, 12 квітня, в 1961 році громадянин СРСР майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. 
Розвиток пілотованих польотів проходив поетапно з урахуванням досягнутих науково-технічних результатів і появи нових наукових, господарських і технічних завдань. Від перших пілотованих кораблів і орбітальних станцій до багатоцільових космічних пілотованих орбітальних комплексів - такий шлях, пройдений радянською пілотованої космонавтикою.
Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі. 
За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».
В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97, його святкування відповідно проводиться щорічно 12 квітня.
Пізніше, 7-го квітня 2011-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, в якій 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.

На фото з автором підручників з історії І. Я. Щупаком

В рамках ІІ етапу (обласного) Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020. Історія» я познаймилась з прекрасною людиною, автором підручників з історії І. Я. Щупаком. 
На фото разом з І. Я. Щупаком та переможцем ІІ (етапу) обласного Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020. Історія» Р. О. Довганенком. 


неділю, 5 квітня 2020 р.

Публікація в Дніпропетровській обласній педагогічній газеті «Джерело»

Всеукраїнський конкурс «Учитель року. Історія» ІІ (обласний) етап.Публікація в Дніпропетровській обласній педагогічній газеті «Джерело»



четвер, 2 квітня 2020 р.

Конкурс правничих есе для учнів 9-11 класів

Вітаємо учня 10 класу Приходу Сергія Сергійовича, який зайняв І місце в конкурсі правничих есе з темою: «Право на гідний життєвий розвиток: європейські стандарти та українська дійсність» та учня 9 класу Вихрістенка Максима Олександровича із зайнятим ІІ місцем у конкурсі правничих есе з темою «Теоретичне обґрунтування проблеми насильства в сім`ї: види насильств. Захист дітей від насильств у сім`ї». 🏆🏆🏆

середу, 1 квітня 2020 р.